Dóri utazik

2018\06\10

Last (supper) dinner in New York

amugydori készítette ezt a képet.

usa travel food newyork steak dinner potato instagram mutimiteszel 212steakhouse utolsovacsihelyettebed wealreadymissthecity

2018\01\14

Chiang mai & Krabi

Jövőhéten kezdetét veszi thaiföldi business tripem, és rém izgatott vagyok. Sok minden miatt. Egy kis összefoglalót olvashattok arról miről is fognak szólni az elkövetkezendő posztok.

Habár tapasztalt utazónak (és szervezőnek) tartom magam, eddig Egyiptomnál egzotikusabb helyen nem jártam. Eddig. 

Már tavaly óta tudom, hogy ez a 2018 nagyon különleges év lesz számomra/számunkra. Tele izgalmas utazásokkal és ételekkel. 

Az édei év első utazása csütörtökön kezdődik. A munkám egyik nagy előnye, hogy olykor-olykor elutazhatok ingyen ide-oda, hogy megismerjem az adott desztinációt és "termékeit", hogy aztán az értékesítési munkámat megkönnyítse. Ez is egy ilyen utazás lesz Thaiföldre. 

Thaiföld hatalmas vágyam volt. Már csak azért is mert megszállottja vagy a padthainak :). Nagyon örültem, amikor kiderült hogy a Qatar légitársaság új desztinációját, Chiang mait fogjuk feldfedezni Bangkok helyett. Főleg amikor megtudtam, hogy Krabi lesz a pihenés része az útnak. Krabin található ugyanis Thaiföld legszebb tengerpartja, a Railay Beach. Nem vagyok egy nagy tengerpartos, jobban szeretem felfedezni a várost. De azért néha jól esik a tengerben ásztatni magam és nem gondolni semmire. Furcsán hangozhat, de amikor Egyiptomban nyaraltunk a családdal (kétszer is egymás után) egyszer sem próbáltam ki a felszíni búvárkodást, amit azóta nagyon bánok, tekintve, hogy a Vörös- tenger élővilága híresen gazdag. Ennek ellenére fantasztikusan színes halakat láttam így is, de azért még sem ugyanaz az érzés, mint amikor melletted úszkálnak. Tavaly Rodoszon nyaraltunk és a barátom rávett, hogy vegyem fel a snorkel felszerelését. Alig lehetett kirángatni utána a vízből. Most, hogy rákaptam az ízére, és levetkőztem a félelmeimet, nagyon várom, hogy Krabin újra kipróbálhassam. 

Az egész kultúra, vallás, gasztronómia lenyűgöző számomra. Igyekszem majd hitelesen visszaadni az élményt.

 

Addigis sziasztok. 

utazás travel Thaiföld Krabi Chiang mai

süti beállítások módosítása